Wim Caeyers wordt nieuwe lijsttrekker CD&V - Mol

12 december 2016

Wim Caeyers wordt nieuwe lijsttrekker CD&V - Mol

 

CD&V Mol trekt in oktober 2018 met Wim Caeyers als kopman naar de gemeenteraadsverkiezingen. Huidig burgemeester Paul Rotthier ambieert na drie legislaturen burgemeesterschap geen verdere verlenging van zijn mandaat. Wel kreeg de huidige burgemeester van de toekomstige lijsttrekker en het voltallige partijbestuur het unanieme verzoek om de lopende legislatuur uit te doen.

De motivatie achter de beslissing van Paul Rotthier is duidelijk. “In 2018 ben ik 66 jaar. Na 12 jaar als schepen en 18 jaar als burgemeester is de tijd aangebroken voor de jongere generatie”, zo stelt hij. “Ik kijk met veel fierheid en voldoening terug op de afgelopen dertig jaar. Daarnaast heb ik alle vertrouwen in mijn opvolgers. Elke politicus heeft een moment van komen en een moment van gaan. Dat is gewoon de realiteit.”

Lopende legislatuur afronden

De partijraad heeft alle begrip voor deze beslissing, maar vroeg Paul Rotthier uitdrukkelijk om de lopende legislatuur als burgemeester uit te doen. Paul Rotthier: “Nog elke ochtend fiets ik met veel plezier naar ’t Getouw. Het burgemeesterschap is een bijzonder mooie en zeer uitdagende functie. Ik ga dan ook graag op dit verzoek in. Hierdoor krijgen de toekomstige lijststrekker en zijn ploeg alle tijd en ruimte om zich grondig voor te bereiden.”

Kracht en visie

Voor de partijraad was Wim Caeyers als toekomstige lijsttrekker de logische keuze. CD&V-voorzitter Frederik Loy: “Wim heeft de voorbije twee legislaturen een prachtparcours afgelegd als OCMW-voorzitter. Hij was nog in de twintig toen hij in 2006 voor het eerst de moeilijke opdracht van OCMW-voorzitter kreeg toegewezen. Tegelijkertijd zetelde hij al die tijd als lid van het schepencollege. Op jonge leeftijd bouwde hij daardoor al een ongelofelijke schat aan ervaring op. Wim staat met beide voeten in de Molse gemeenschap, maar bezit daarnaast ook de kracht en de visie om onze gemeente naar een mooie toekomst te loodsen.”

Schitterende ploeg

Wim Caeyers gaat de uitdaging graag aan. “Ik bedank het voltallige partijbestuur voor deze unieke kans en wil deze met twee handen grijpen. Gelukkig kan ik binnen de partij beroep doen op een schitterend team. Ik ben er zeker van dat we in 2018 met een ijzersterke kandidatenlijst voor de dag zullen komen.”

De CD&V-lijst zal in 2018 ook kunnen rekenen op de steun van partijboegbeeld Servais Verherstraeten. “Mijn persoonlijke focus ligt op de parlementsverkiezingen in 2019 en op mijn werk in Brussel. Daar zal ik de belangen van de Mollenaren blijven verdedigen. Wim en zijn ploeg zullen dat hier in Mol doen. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Ik ondersteun dan ook graag de lijst in 2018.”